gastouder gastouderopvang Geertruidenberg- kinderopvang

 

 

Pedagogisch

 

De ervaring leert dat kinderen gebaat zijn bij rust, reinheid en regelmaat.
Gastouderopvang Pluk biedt een veilige, schone omgeving.

 

“mensen die mij kennen zeggen dat ik rust uitstraal”

 

Verzorging vind ik belangrijk, vooral voor jonge kinderen. Ik stimuleer hen hierbij om zo veel mogelijk zelf (of samen) te doen. Kinderen vinden dit vaak erg leuk en het is goed voor de ontwikkeling!

 

Ik gebruik een vast dagritme als richtlijn zodat er steeds terugkomende herkenbare momentjes zijn. Dit geeft duidelijkheid en rust.

Verder biedt ik structuur door duidelijke regeltjes. Ook leer ik kinderen normen en waarden zoals elkaar helpen en rekening houden met elkaar.

Consequentheid vind ik erg belangrijk. Kinderen vragen om grenzen en die krijgen ze van mij. Ja is ja en nee is nee. Hierdoor weten kinderen ze aan toe zijn. Duidelijke grenzen bieden veiligheid en maken dat de opvang plezierig verloopt.

Kinderen worden positief benaderd. Ongewenst gedrag probeer ik om te buigen en positief gedrag wordt beloond. Dit doe ik door aandacht, complimentjes of een aai over de bol.

 

 

Liefdevol

 

Mijn hart ligt bij de kinderopvang. Ik vind het bijzonder dat ik mag bijdragen aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

 

Ik vind het ook erg leuk om te doen, je krijgt er zo veel voor terug! Het geeft mij veel voldoening om kinderen te zien groeien in hun kunnen en doen. En ik geniet van de heerlijke spontaniteit. Kinderen weten je steeds weer te verrassen, elke dag is anders! 

 

“Ik heb veel geduld en een positieve instelling, ik geniet elke dag van het contact met de kinderen!”

 

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich thuis voelen en zich onbezorgd kunnen ontwikkelen. Warmte en zorgzaamheid staan bij mij voorop!

 

 

Uitdagend

 

Wat is het toch heerlijk om kinderen onbezorgd te zien genieten van het spelen, rennen en ontdekken, binnen of buiten in de natuur. Spelend leren, is de beste manier om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Elke dag worden er leuke activiteiten bij Pluk gedaan. Dit kunnen grote maar ook kleine dingen zijn. Kleine dingen die voor ons heel gewoon zijn, zijn voor kinderen juist heel leerzaam. Een kaartje posten, of samen boterhammetjes smeren, opruimen en sorteren, in alle dagelijkse dingen schuilt een schat aan leermomentjes.

 

 

“Pluk de dag!”

 

In mijn activiteitenaanbod stem ik af op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen.

 

knutselen, bij de diertjes kijken, kokkerellen, rommelen in de tuin, wandelen, samen boekjes lezen, zingen, bewegingsspelletjes doen, er zijn zo veel leuke dingen die je kunt doen, de dag is zo om!

 

 

De dag is nooit helemaal gevuld, rustmomentjes en vrij spel zijn namelijk nét zo belangrijk. Ik probeer afwisseling te brengen in drukke en rustige momenten om zo een evenwichtige dag te organiseren, ik kijk hierbij vooral naar de behoeften van het kind.

Kinderen mogen natuurlijk ook zelf aangeven wat ze willen doen. Er is voldoende passend speelgoed aanwezig om uit te kiezen. 

 


Ik heb veel ervaring met voor- en vroegschoolse educatie. Ik heb gewerkt met Puk & Ko en Cito. Dit zijn programma’s met leuke thema’s en activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Ik ben creatief en enthousiast en ik vind het werken met thema’s dan ook erg leuk. Door het jaar heen gebruik ik eigen thema’s waarbij ik steeds leuke activiteitjes verzin.

 

Voorbeelden van thema’s zijn: brrr het is winter!, jongleren in het verkeer, eet smakelijk!, op de boerderij, herfst en kabouters, zie foto's!

Ook de allerkleinsten doen op hun eigen manier mee met de dag: zitten er gezellig bij, luisteren mee naar boekjes, kijken plaatjes, voelen, ontdekken etc.

gastouderopvang pluk geertuidenberg

Kleinschalig

 

Het mooie van gastouderopvang is dat het kleinschalig is. Fijn is dat kinderen mij goed leren kennen en ik hen, zo kan er een hechte band ontstaan. Er is veel tijd en aandacht voor individuele kinderen en er is ruimte om aan te sluiten op thuis. Kinderen mogen en kunnen zichzelf zijn bij gastouderopvang Pluk.

 

“Het kind is het uitgangspunt”

 

Gastouderopvang zie ik als een aanvulling op thuis. De opvangsituatie is heel natuurlijk, net als een gezinssituatie zijn er een aantal kinderen van verschillende leeftijden of rond dezelfde leeftijd. Kinderen spelen samen en leren van elkaar.

Er is ook veel aandacht voor baby’s, er wordt volop geknuffeld en gekletst. Leuk is dat oudere kinderen de kleintjes kunnen helpen. Trots samen een flesje geven of balletjes rollen voor vlot kruipende baby’s. Naast dat het erg leuk is, vervullen ze ook een voorbeeldfunctie, kinderen leren veel door nadoen. Op de achtergrond is professionele kennis en ervaring de basis van de begeleiding en verzorging.

Er is altijd een vertrouwd gezicht dat weet wat er speelt. Openheid vind ik erg belangrijk, alles is bespreekbaar! 
Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor ouders even wennen is om je kind voor het eerst naar de opvang te brengen. Je kind is immers je grootste bezit! Daarom neem ik uitgebreid de tijd voor kennismaking en sta ik open voor alle vragen. Dit geldt ook gedurende de opvang. Natuurlijk kun je me altijd even bellen als er iets is, gewoon doen!

gastouder gastouderopvang Geertruidenberg- kinderopvang

gastouder gastouderopvang Geertruidenberg- kinderopvang                        

 Gastouder Geertruidenberg- kinderopvang