gastouder gastouderopvang Geertruidenberg- kinderopvang

  


 

 

 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het dagritme wordt gebruikt als richtlijn en is bedoeld om rust en veiligheid te bieden. Ik kijk hierbij steeds naar de behoeften van het kind. Baby’s volgen zo veel mogelijk het ritme van thuis.

 

Uit kwaliteitsoverwegingen werkt Gastouderopvang Pluk bewust met hele opvangdagen: brengen tussen 7:00 en 8:00, halen tussen 16:00 en 18:00. Ook is ervoor gekozen om geen voor-, tussen- en naschoolseopvang te bieden. Dit zodat er weinig onderbrekingen zijn en er gedurende de opvangdag alle tijd en aandacht is voor de kinderen, de activiteiten en spontaniteit van de dag!

 

07.00 tot 08.00 uur
De kinderen worden gebracht en mogen vrij spelen. Eventuele bijzonderheden worden doorgesproken.

 

08.00 tot 09.30 uur
Opening van de dag. We zingen ‘goedemorgen’ en kijken wie er allemaal zijn. Verder is er tijd voor een kletspraatje over wat kinderen hebben meegemaakt of zien (thematafel), boekjes lezen, zingen of muziek maken. Daarna ruimen we gezamenlijk op en zingen daarbij gezellig opruim-liedjes.

 

09.30 tot 10.30 uur
We eten samen fruit. Daarna is het tijd voor verschoon-rondje. Oefenen met het potje/wc gaat natuurlijk gewoon tussendoor!

 

10.30 tot 12.00 uur
Een combinatie van een gerichte activiteit en vrij spel (binnen of buiten), of een uitstapje. 

 

12.00 tot 13.00 uur
We eten samen boterhammetjes aan tafel. Bij mooi weer picknicken we in de tuin. Daarna is er tijd voor het verschoon- en wc-rondje. De kinderen die tussen de middag slapen oefenen met uitkleden.

 

13.00 tot 14:30 uur
Middagslaapje voor de jongere kinderen. Kinderen die wakker blijven doen het even lekker rustig aan, kleuren aan tafel, met een boekje op de bank of vrij spel. Afhankelijk van de behoefte, is daarna vaak het moment dat ik met hen themagerichte werkbladen en spelletjes doe. dit zijn leuke oefeningetjes die voorbereiden op de kleutertijd. Ook voor de allerkleinsten is dit vaak een mooi moment voor gerichte spelletjes. 

 

14.30 tot 16.00
Samen aankleden en een verschoon- en wc-rondje. Daarna eten we een tussendoortje.

 

16.00-17.00 uur
De kinderen mogen vrij spelen, knutselen, een spelletje doen, net hoe de dag loopt en waar ze zin in hebben! Ik vind het erg leuk om mee te gaan in de belevingswereld van kinderen en dus spontaan met lappen een tent te bouwen onder tafel of de verjaardag van een knuffel te vieren compleet met het hele verjaardagsritueel.

 

17.00 -18.00 uur
Totdat de kinderen worden opgehaald doen we een spelletje, puzzeltje, lezen we een boekje of gaan we bij mooi weer nog lekker even naar buiten! Tijdens de overdracht vertel ik over de dag en eventuele bijzonderheden en is er aandacht voor afscheid nemen.

 

Het dagritme geeft een idee van hoe een dagje bij Pluk eruit ziet, de invulling van de activiteiten is elke dag anders (zie foto's)!

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

gastouder gastouderopvang Geertruidenberg- kinderopvang